Tuesday, September 23, 2014

Pigmalió

Em diuem Cristina Mascarós Martinez i sóc estudiant de segon de batxillerat en l'IES Joanot Martorel. La meua primera entrada trata sobre l'obra Pigmalión

Mite grec:

Conta l'historia d'un rei de Xipre grec que sempre va voler una esposa amb una bellesa perfecta. Al no trobar-la, va decidir dedicar-se a crear bellesa a través d'escultures i estàtues. Pigmalió va fer a Galatea, una estàtua d'una dona tan bella i perfecta que es va acabar enamorant d'ella.

L'efecte Pigmalión:


L'efecte pigmalión, es un suceso pel que una persona aconseguix el que es proposava prèviament a causa de la creença que pot aconseguir-ho. Al creure que suceix, al final acaba passant.

Caràcter i l'estil literari:

 George Bernard Shaw va escriure critiques literàries i artístiques als periòdic.Més tard és va convertir en el crític teatral d'un periòdic molt important, el que va ser el primer pas cap a la seva carrera de dramaturg. Tènia un caràcter fort i amb els idees clares.I era un socialista que buscava la transformació de la societat a través de mètodes no revolucionaris.

Comparació de l'obra des de dos diferents fonts:
  
Primer, tenim intentar comprendre la forma de parlar dels personatges, sobretot el de la protagonista Florista. També al ser una obra teatral, és a dir, que esta escrita per a ser representada, cal donar-se molta compte de les acotacions que ixen durant l'obra per a saber com actua cada personatge.



 


No comments: